Triathlonia kolibrin sykkeellä

Triathlonia kolibrin sykkeellä

keskiviikko 17. toukokuuta 2017

Mental Triathlon

Erityisesti pidemmillä matkoilla kuulee mainittavan, että triathlon on pitkälti pääkopasta kiinni. Niin se varmasti onkin. Minä olen joutunut mittaamaan henkisen tasapainoni jo ennen kilpailukauden alkua. Jaloissa on koko ajan jotakin ongelmaa jonka takia juoksumäärät ovat tänäkin vuonna surkeat. Tuntuu, että parin viikon päässä innolla odottamani startit ei voisi enää vähempää kiinnostaa. Viime vuoden kisat meni juoksujen osalta onnettomasti eikä tälle vuodelle näköjään ole odotettavissa parannusta vaikka edelliseen blogikirjoitukseen asti valelin itseeni positiivista uskoa. Muutamat faktat tämän vuoden juoksuharjoituksistani kun eletään viikkoa nro 20:

- 3:na viikkona olen pystynyt käymään lenkillä 3 kertaa
- 6:na viikkona luokittelen että olen ollut suunnilleen "terve" tekemään 2-3 juoksuharjoitusta
- kilometrejä on kertynyt yhteensä 300km, eli n. 15km/vko
- yli 15km lenkkejä on 3kpl, pisin 20km
- lyhyen intervalliharjoituksen olen pystynyt viimeksi tekemään helmikuussa

Eihän näillä merkinnöillä juoksusta kannata mitään odottaa. Puolikkaalla ja varsinkin täydellä matkalla juoksun merkitys korostuu ja yllä olevilla pohjilla tiedän lopputuloksen. Tavoiteaikani ovat kaukaista haavetta jälleen kerran. Toukokuulle on varattu ainakin 4 käyntiä fyssarille ja viimeisimmän yhteydessä fyssari "kehoitti" miettimään Tuusulanjärven sprintin väliin jättämistä vaikka sen 5km pystyisinkin repimään. Ymmärrän, mutta en halua ymmärtää.

Näillä mennään tässä kohtaa. Mitään kuvaa en edes viitsi tähän kirjoitukseen laittaa. Ei löydy hymyilevää ilmettä tähän hätään ja vanhan kuvan käyttäminen olisi huijausta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti